Založ si blog

Pani premiérke z Horného Dolného

V Hornom Dolnom sa opäť dejú veci neslýchané. Najvyšší čas o nich napísať.

… takto by mohla začať aktuálna správa o dianí v Slovenskom Kocúrkove. Šéfa DR pristihnú pri prihrávaní veľkého kšeftu svojmu politickému súkmeňovcovi bez poriadnej súťaže. Premiérka vlády vyzve na jeho odstúpenie, čo možno považovať za minimum úprimnosti a priznania si chyby v SDKÚ.

Minister financií povie premiérke „nie“, tak to chcelo poriadne …. /sebavedomie/. Dôvody treba asi hľadať v zákulisnom politickom boji. Či je to boj o budúceho predsedu strany SDKÚ alebo kandidáta na budúceho prezidenta SR alebo zas iba o peniaze. Ťažko povedať. Čo je dôležité pripomenúť sú percentá, ktoré zabezpečila pani R pre svoju stranu a určite neboli malé. Aká je odmena? Nevďačný post bezzubého premiéra vlády SR, ktorého neposlúchajú ani vlastní (dosť čo neposlúchajú aj koaliční partneri).  

Strana by si mala položiť otázku: „Čo sa stane ak pani R zo strany odíde?“ Pri odpovedi sa pohybujeme v hypotetickej rovine. Stratí preferencie predovšetkým v regiónoch mimo BA, kde o ministrovi financií a ministrovi zahraničných vecí nikto prehnane pozitívnu mienku nemá. Okrem toho strana stratí punc politickej morálnosti a etiky. To asi stojí za zváženie.

Možno by situáciu vyriešila zverejnená nahrávka názorov našich popredných o nás-voličoch ako aj svojich politických kolegoch, ako sa to udialo u susedov Čechov.

Určite nezávidím situáciu pani R. Však s volebným programom: „Poďme všetci šetriť“ ešte určite nikto na Slovensku ďalšie voľby nevyhral. Program anti-korupcie, by už mal určite väčší úspech, ale nevyhnutnosť je implementovať ho v prostredí ktoré tento jav nepodporuje. Možno a možno…

…si pani R založí stranu „Politická korektnosť“ a pôjde s kožou na trh (môj hlas už máte) a možno sa stane iný zázrak, však kto vie?

Tie naše cesty deravé alebo zlatá stredná „cesta“!

07.02.2011

Úprimne. V poslednom čase som sa pri šoférovaní pozastavil nad faktom, že nedávam pozor na značky ale iba na výtlky a ich obchádzanie. Viem, je to moja chyba ak prehliadnem značku a spôsobím dopravnú nehodu alebo nebodaj niečo horšie. Je to moja chyba keď prehliadnem značku lebo som ju nevidel kvôli kamiónu na pravej strane cesty a dostanem pokutu. A tiež je moja chyba [...]

Tisíc a jedna nočná mora

27.01.2011

Však už mu povedz Šeherezáda, že on je ten pravý… Myslím, že nie som jediný chlap, ktorému sa pri známej melódii nekonečného seriálu 1000 a 1na noc, zježia chlpy na chrbte. Už predstava, očakávaných nekonečných emocionálnych múk a zlého (alebo možno až príliš dobrého) napätia z čakania kedy už Šeherezáda povie „ÁNO“, ma vysiluje. Vždy myslím na [...]

Banánová republika

27.01.2011

Čo sa to zas na tom našom malom Slovensku zase deje? Jednému poslancovi NR SR prišli na to, že rozdával obecné byty, participoval na zlých rozhodnutiach pri správe majetku vodárenskej spoločnosti a konal pri zastupovaní mesta v rozpore so záujmami mesta (PKO). Druhému súčasnému poslancovi rúca svet vyjadrenie Ústavného súdu SR o neústavnosti zákonov o vyvlastňovaní [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 6080x
Priemerná čítanosť článkov: 1520x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy