Pani premiérke z Horného Dolného

20. apríla 2011, skinnerovblog, Nezaradené

V Hornom Dolnom sa opäť dejú veci neslýchané. Najvyšší čas o nich napísať.

… takto by mohla začať aktuálna správa o dianí v Slovenskom Kocúrkove. Šéfa DR pristihnú pri prihrávaní veľkého kšeftu svojmu politickému súkmeňovcovi bez poriadnej súťaže. Premiérka vlády vyzve na jeho odstúpenie, čo možno považovať za minimum úprimnosti a priznania si chyby v SDKÚ.

Minister financií povie premiérke „nie“, tak to chcelo poriadne …. /sebavedomie/. Dôvody treba asi hľadať v zákulisnom politickom boji. Či je to boj o budúceho predsedu strany SDKÚ alebo kandidáta na budúceho prezidenta SR alebo zas iba o peniaze. Ťažko povedať. Čo je dôležité pripomenúť sú percentá, ktoré zabezpečila pani R pre svoju stranu a určite neboli malé. Aká je odmena? Nevďačný post bezzubého premiéra vlády SR, ktorého neposlúchajú ani vlastní (dosť čo neposlúchajú aj koaliční partneri).  

Strana by si mala položiť otázku: „Čo sa stane ak pani R zo strany odíde?“ Pri odpovedi sa pohybujeme v hypotetickej rovine. Stratí preferencie predovšetkým v regiónoch mimo BA, kde o ministrovi financií a ministrovi zahraničných vecí nikto prehnane pozitívnu mienku nemá. Okrem toho strana stratí punc politickej morálnosti a etiky. To asi stojí za zváženie.

Možno by situáciu vyriešila zverejnená nahrávka názorov našich popredných o nás-voličoch ako aj svojich politických kolegoch, ako sa to udialo u susedov Čechov.

Určite nezávidím situáciu pani R. Však s volebným programom: „Poďme všetci šetriť“ ešte určite nikto na Slovensku ďalšie voľby nevyhral. Program anti-korupcie, by už mal určite väčší úspech, ale nevyhnutnosť je implementovať ho v prostredí ktoré tento jav nepodporuje. Možno a možno…

…si pani R založí stranu „Politická korektnosť“ a pôjde s kožou na trh (môj hlas už máte) a možno sa stane iný zázrak, však kto vie?